over ons

Club Wauw is een collectief dat voorstellingen maakt voor het jonge kind (0 tot 6 jaar), bestaande uit theatermakers en performers Philipp Cahrpit en Hannegijs Jonker. Hannegijs en Philipp doen sinds 2019 samen onderzoek naar het maken voor en met deze jonge doelgroep. Hun eerste voorstelling Spiegel (2+) ging in 2022 in première en speelt sindsdien in theaters, op scholen en op festivals in zowel Noord-Nederland als daarbuiten.

“Op een liefdevolle, speelse manier contact maken met het publiek is onze grote kracht. De nieuwsgierigheid en speelsheid die zo aanwezig zijn in het jonge kind, zijn onze inspiratie.

Wij geloven dat creativiteit en verwondering essentieel zijn om kinderen te laten opgroeien tot autonoom denkende en functionerende individuen. Daarom zijn kunstzinnige ervaringen voor jonge kinderen zo waardevol.

Het is onze missie om de creatieve kracht te prikkelen, te koesteren en de ruimte te geven, zowel bij het jonge publiek als hun volwassen begeleiders. Wij spelen daarom niet alleen voor, maar ook mét ons publiek.”

“De voorstellingen van Hannegijs Jonker en Philipp Cahrpit moedigen kinderen aan tot interactie.”

-Joost Ramaer, Theaterkrant

Club Wauw valt onder Stichting De Ruimtemakers.